Tuesday, November 15, 2011

ျမန္ျမန္ ခ်က္၊ ျမန္ျမန္ စား

အျပင္ကျပန္ေရာက္မွ ေန႔လည္စာျမန္ျမန္ခ်က္ရတယ္။
ဗိုက္ကဆာၿပီ
အသားေတြမစားႏုိင္ပါဘူး ေခၽြတာရတယ္။

ၾကက္သြန္နီဆီသတ္
ေျပာင္းဖူးေစ့ထည့္(ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္) ေရခဲျဖစ္ေနလို႔ တရွီးရွီးမည္ကုန္ေရာပဲ

ၿပီးေတာ့ ဆန္တစ္ခြက္ထည့္
sour cream ရယ္
ႏြားႏို႔ရယ္- အခ်ဳိ႔မႈန္႔(ဒီမွာေတာ့ ဇာခ်င္းဆဲလို႔ေခၚၾကတာ)
ခုနကေျပာင္းဖူးထမင္းဆီသတ္ထဲကို ထည့္ပစ္ေရာ-ႏြားႏို႔ထပ္ထည့္ ဆန္ေပၚမူတည္ၿပီးေရလိုသေလာက္ေလးထည့္ၿပီး- ဆီလည္းထည့္ အေပါ့အငံျမည္း ဇာခ်င္းဆဲထည့္ခ်င္ထပ္ထည့္

oven ထဲ 250 ေလာက္နဲ႔ နာရီ၀က္၊ ေလးဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ထားၿပီးေတာ့ ဒီလိုျဖစ္သြားေရာ
ဟယ္ ႏြားႏို႔ခရင္မ္ထဲ ၾကက္ဥထည့္ရမွာ ေမ့သြားတယ္ ၾကက္ဥေလးပါထည့္မွ ေကာင္းမွာေနာ္ ၿပီးမွထည့္ေတာ့ပန္းကန္လည္းေပသြားၿပီ-ဒါ့ပံုကမလွေတာ့ဘူး၊ တတ္ႏိုင္ပါဘူးေလ၊ ေျပာင္းဖူးဆီသတ္နဲ႔ခရင္မ္ေမႊေနတုန္းသတိရလိုက္လို႔ေတာ္ေသးတယ္။

ေနာက္ ခရမ္းသီးေၾကာ္မယ္။
ခရမ္းသီးတစ္လံုးကို အလ်ားလိုက္ေခၚလား ေဒါင္လိုက္ေခၚလားလွီးေရာ၊ အလံုးအလ်ားလိုက္မပ်က္ေအာင္လွီးတာ မရပါဘူး ပံုပ်က္တဲ့ေနရာကပ်က္ပဲ၊ စိတ္ကေတာ့ရွည္ပါတယ္၊ လက္ကမရွည္ဘူး၊ လက္က တုန္စိတုန္စိနဲ႔၊ လွီးၿပီး ဆားနဲ႔နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။
အဲဒီအခ်ိန္ ငါးမိနစ္ ရယ္ဒီမိတ္စြပ္ေလးတည္လိုက္ဦးမယ္။ ဗိုက္က အခ်က္ျပေနၿပီ။ အခ်ိန္သိပ္မရွိေတာ့ဘူး။
သူ႔အခ်ဳိးအစားအတိုင္းပဲ ေရထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ေမႊခ်ရုံပဲ ေကာ္ေကာ္ရွီးယားဆူပါ- ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ပါ။ ဒီကလူေတြ ထမင္းမစားခင္စြပ္ျပဳတ္အရင္ေသာက္ၿပီး လမ္းေၾကာင္းရွင္းၾကတယ္။
လူၾကီးမလာခင္ လမ္းရွင္းၾကသလိုေပါ့။ ၿပီးရင္ ခုနက ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေျပာင္းေျပာင္းျဖစ္သြားတဲ့ခရမ္းသီးကိုေၾကာ္ေတာ့မယ္။
ဂ်ဳံမႈန္႔ရယ္၊ ေပါင္မုန္႔အမႈန္႔-breadcrumb၊ ဥၾကက္နာနာေခါက္ထားတာရယ္၊ ေနရာခ်ၿပီးေတာ့
ခရမ္းသီးကို ေပါင္ဒါအျဖဴအရင္လိမ္းေပးလိုက္တယ္၊ ၿပီးေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲစိမ္၊ ၿပီးေတာ့ crumbေတြ ကပ္ေရာ၊ ၿပီးရင္ သူတို႔ကို နည္းနည္းခါခ်ေပးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဆီထဲမွာ အမႈန္႔ေတြတဖြားဖြားက်ေနရင္ ခဏေန အဲဒါေလးေတြက ကၽြမ္းကုန္ရင္မေကာင္းဘူး။
ဟာ ဆီအိုးအျမန္တည္မွ၊ မ်က္ႏွာေခ်လိမ္းထားတာေတြက အသင့္ျဖစ္ေနၿပီ။
တည္ၿပီးၿပီ သေဘာထားလိုက္ပါေတာ့။ ဒါ့ပံုရိုက္ဖို႔ေမ့သြားတယ္။
မီးကို ေနာက္ပိုင္းက်ရင္ေလွ်ာ့ေပးမွ၊ မဟုတ္ရင္ ဆီေတြက ၾကြပ္ၾကြပ္ဆူ၊ အေၾကာ္ေတြအသားမည္းကုန္လိမ့္မယ္။ ေရႊညိဳေရာင္အသားအေရာင္ေလာက္ဆိုအေနေတာ္ပဲ။
အခုေတာင္ ဒါ့ပံုရိုက္ရတာနဲ႔ အသားမည္းကုန္ၾကၿပီ။ မည္းလည္း မည္းမည္းပဲ ဒါပဲစားရေတာ့မွာပဲ။
တစ္၀က္ကို ကိုယ့္အတြက္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ေလးပါထည့္ၿပီးေၾကာ္လိုက္တယ္။ အဲဒါေလးေတြက ပံုပ်က္ၿပီး ေပ်ာ့စိေလးေတြျဖစ္ေနတာ၊ ၾကက္ဥႏွစ္ရယ္၊ ဂ်ဳံမႈန္႔ရယ္ ငရုတ္သီးမုန္႔ရယ္ပါလူးၿပီး ဆီအိုးထဲပစ္ထည့္ေၾကာ္လိုက္ေရာ။ အဲဒါေလးေတြက ဗိုက္ထဲေရာက္သြားၿပီ။ ဒါ့ပံုသက္ေသမရွိေတာ့ပါဘူး။

ဟင္းခ်က္တာမကၽြမ္းက်င္ပါဘူး၊ စိတ္ကေတာ့ရွည္မယ္ထင္ပါတယ္၊ လက္ကသာမရွည္တာ။

အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ပါေစ။

0 comments:

Post a Comment